guitarmagic

Idag vill jag softa ner saker och ting lite. Jag tänkte bjuda på några riktigt sköna akustiska gitarrlåtar. Den första en av mina absoluta favoritlåtar. Bandet heter Mumford & Sons och låten heter "The Cave". Fruktansvärt bra låt. Dock inte aslugn. Drar igång lite med banjo. Typiskt irländskt.

Den andra låten är en lugn och mysig låt med Ryan Bingham. Låten heter "The Weary Kind" och går verkligen inte att få nog av. En låt som passar perfekt när man vill softa ner efter en hektisk dag. Detta klipp är även live och killen har fantastisk röst!

Den tredje låten är en ny låt av den svenska duon First Aid Kit. Två systrar som spelar gitarr och sjunger. I den här låten "When I Grow Up" är dom väldigt fingerfärdiga på gitarren. Den här kommer ni gilla. Lyssna och njut :)

Reggae!

Idag tänkte jag bjuda på mina absoluta favoriter inom reggaegenren. Den här typen av musik är en stor del av mitt liv och har format mina tonår. Dom två första låtarna är mina absoluta favoriter. Alpha Blondys "Brigadier Sabari". En artist från Elfenbenskusten och är en av de största stjärnorna på reggaehimlen. Han har tidigare jämförts med samtidens Bob Marley och använder sig mycket av old schoolreggae i sin musik. Han sjunger både på franska och engelska men även ett afrikanskt språk. PS. Gillar ni den här låten, lyssna på "Peace in Liberia" Nästan lika bra! :) DS.

Den andra låten är "Babylon rule dem" med Groundation. En pionjär inom sin genre. En orkester med mycket blåsinstrument. Groundation är ett amerikanskt band och det som är deras signum är sångaren Harrison Staffords väldigt originella röst.

Jag vill självklart framhäva ett svenskt inslag också. Sverige är , tror det eller ej, näst efter Jamaica, USA och Tyskland störst inom reggaegenren. Alla har väl hört Kalle Baah, Governor Andy, Kapten Röd och Hoffmaestro. Men jag vill visa en artist som inte har synts så mycket; Martin Bentancourt. Har gjort en del sologrejer tidigare och är även proglamledare på Sveriges Radio Metropol. Nu har han startat gruppen Bentan och den här låten "Rädslans Rike" har börjat spelas lite smått på p3 bland annat.

Sist men inte minst vill jag också lägga upp en livespelning från Seeed. Ett tyskt dancehall/reggae-band. Ett utav dom största i världen. Det här är från Dresden 2006 och låten heter "Dancehall Caballeros". En fruktansvärt tung låt och grymt bra live. Tyvärr ingen video men ljud från spelningen längst ner i det här inlägget :)


dagens låtar + musikpolisen

Ni har säkert hört Robyns "Hang with me". För er som inte visste det så är det faktiskt en cover av Paolas låt med samma namn. Anledningen är att Robyns producent också är/var Paolas pojkvän samt producent. Paola hade en riktigt hit med låten "Above the candystore" 2002. Hon har även varit med och sjungit refrängen i teddybears sthlm:s låt "yours to keep". Jag tänkte därför bjuda på det underbara originalet till "Hang with me". 


Dagens andra låt är nog den absolut bästa svenska hip hop-låt som gjorts. Den är skriven och framförd av maskinen. En duo bestående av Frej Larsson (Slagsmålsklubben) och Herbert Munkhammar (Afasi & Filthy) Den här låten är från den första och enda hitills släppta skivan " Boys 2 Men " och heter "Buffalo Blues". Jag älskar den här låten, det är sånt jävla ös i den och den väcker samtidigt sjuka sommarminnen :)

Det ryktas även att Maskinen är på gång med ett nytt album. Medan Herbert var i Frankrike på semester har Frej suttit hemma och knåpat och vi får väl se med tiden vad dom lyckas åstadkomma. Här kommer den iaf: Buffalo Blues!

MUSIKPOLISEN!!!!

Här får ni höra två låtar som jag anser låter väldigt lika. Ni får avgöra om dom ska fällas för musikstöld eller inte. Första låten är Waldo's People med låten "Lose Control" som tävlade för Finland i Eurovision Song Contest 2009. En tävling där det är strängt förbjudet att stjäla någonting i musikväg från någon annan registrerad artist.
Andra låten är en gammal 80-tals dänga med Nik Kershaw. Ni vet han som gjorde låten "I wont let the sun go down". Den här låten heter "wouldn't it be good" och nu vill jag att ni lyssnar på refrängerna i båda låtarna och avgör om dom, som sagt, ska fällas eller frias i musikdomstolen!

låt nr.1 Waldo's People

låt nr. 2 Nik Kershaw " Wouldn't ir be good"


Dagens finemang

Idag är jag på Kings of Leon-humör.
Kings of Leon är ett av mina absoluta favoriter. Dom är ett amerikanskt band från Tenessee och består av 3 bröder och en kusin, alla med samma efternamn, Followill vilket också var bandets första namn. Häromveckan släppte dom sitt femte album. Första singeln "Radioactive" har ni säkert alla hört på radion. Men jag vill framhäva en annan låt från skivan. En väldigt lugn och mysig låt som passar perfekt för att bara sitta och slappa till. Den är mer typiskt KOL-sound i också. Den heter "Pyro". Det är bara att lyssna och njuta! :)Jag vill också passa på att , när vi nu snackar Kings of Leon, slänga upp en riktigt skön livespelning (såklart).
Det här är från Reading i England och med den klart bästa låten från kvartetten, "Fans". Fruktansvärt skönt gung i låten. Året är 2007. Lyssna och njut :)Jag känner att jag också måste få med ett lokalt inslag gär i bloggen. Duon Little Marbles från norrköping har nu fått sitt genombrott. Den nya låten "Jag hoppar och trampar på ditt hjärta" har börjat spelar på sveriges radio p3 och fick även ligga en vecka på Tracks. Det här är en, ja, liten personlig favorit. Jag vet att det finns väldigt många skilda åsikter om den här låten, men jag tycker fan den svänger. Avgör själva! :)


RSS 2.0