dagens låtar + musikpolisen

Ni har säkert hört Robyns "Hang with me". För er som inte visste det så är det faktiskt en cover av Paolas låt med samma namn. Anledningen är att Robyns producent också är/var Paolas pojkvän samt producent. Paola hade en riktigt hit med låten "Above the candystore" 2002. Hon har även varit med och sjungit refrängen i teddybears sthlm:s låt "yours to keep". Jag tänkte därför bjuda på det underbara originalet till "Hang with me". 


Dagens andra låt är nog den absolut bästa svenska hip hop-låt som gjorts. Den är skriven och framförd av maskinen. En duo bestående av Frej Larsson (Slagsmålsklubben) och Herbert Munkhammar (Afasi & Filthy) Den här låten är från den första och enda hitills släppta skivan " Boys 2 Men " och heter "Buffalo Blues". Jag älskar den här låten, det är sånt jävla ös i den och den väcker samtidigt sjuka sommarminnen :)

Det ryktas även att Maskinen är på gång med ett nytt album. Medan Herbert var i Frankrike på semester har Frej suttit hemma och knåpat och vi får väl se med tiden vad dom lyckas åstadkomma. Här kommer den iaf: Buffalo Blues!

MUSIKPOLISEN!!!!

Här får ni höra två låtar som jag anser låter väldigt lika. Ni får avgöra om dom ska fällas för musikstöld eller inte. Första låten är Waldo's People med låten "Lose Control" som tävlade för Finland i Eurovision Song Contest 2009. En tävling där det är strängt förbjudet att stjäla någonting i musikväg från någon annan registrerad artist.
Andra låten är en gammal 80-tals dänga med Nik Kershaw. Ni vet han som gjorde låten "I wont let the sun go down". Den här låten heter "wouldn't it be good" och nu vill jag att ni lyssnar på refrängerna i båda låtarna och avgör om dom, som sagt, ska fällas eller frias i musikdomstolen!

låt nr.1 Waldo's People

låt nr. 2 Nik Kershaw " Wouldn't ir be good"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0